Dienen in Israël & het Midden-Oosten

U bent hier:///Dienen in Israël & het Midden-Oosten
Dienen in Israël & het Midden-Oosten2019-01-17T16:48:52+02:00

Verlang je ernaar om naar het Midden-Oosten te gaan en daar God en mensen te dienen? De NEM zoekt mensen die een roeping van God ervaren om uitgezonden te worden naar Israël, Jordanië of Egypte. Mensen die onvoorwaardelijk willen dienen; in beweging gezet door de liefde van Jezus. Mensen die aan God vragen: ‘Heer, wat wilt U dat ik zal doen?’.

kamelen in de Arabische wereldOp dit moment zijn er zo’n twintig mensen (sommigen met hun gezinnen) uitgezonden via Near East Ministry. Het werk dat ze doen varieert van kinderopvang, verzorging van bejaarden, opvangwerk voor immigranten, vluchtelingenwerk, verpleging en het geven van onderwijs.

De NEM biedt twee manieren om voor korte of langere tijd te worden uitgezonden naar het Midden-Oosten:

Baanbrekers
Periode: 2-12 maanden
Leeftijd: 18-70 jaar (niet alle plekken zijn geschikt voor alle leeftijden)

Langverbanders
periode: langer dan één jaar
Leeftijd: 18-70 jaar (niet alle plekken zijn geschikt voor alle leeftijden)

Vrijwilligerswerk
Je wordt uitgezonden als vrijwilliger. Onze mensen zijn vooral betrokken bij sociale en praktische hulp aan kinderen, mensen met een handicap en ouderenzorg. We werken al ruim 50 jaar samen met Joodse en Arabische organisaties. Omdat wij de lokale bevolking willen dienen, zijn de hulpverzoeken van deze partners het uitgangspunt bij het zoeken naar een werkplek voor onze vrijwilligers. Hierbij houden we rekening met jouw achtergrond en interesse.

Voorbereid op weg
We laten je niet gaan zonder een goede voorbereiding. Zowel Baanbrekers als Langverbanders volgen een voorbereidingstraject.

Meer informatie
Voel je je geroepen? Wij denken graag met je mee in dit boeiende proces van zoeken naar Gods wil voor jou en het uitzoeken van mogelijkheden. De eerste stap is naar een Informatieavond over Uitzending te komen: een goede gelegenheid om veel informatie te krijgen, je vragen te stellen en voor een eerste kennismaking. Kijk bij onze agenda voor de actuele data en laat ons weten dat je komt: mail naar info@nemnieuws.nl. Je kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier.

Contactformulier Uitzending