Baanbrekers

U bent hier:///Baanbrekers
Baanbrekers2018-06-07T18:04:26+00:00

Ben jij klaar voor een uitdaging waarin je hart én handen kunt laten spreken? We zoeken Baanbrekers die willen dienen in Jordanië, Egypte of Israël. Kun jij jezelf goed redden, ben je minimaal twee maanden beschikbaar én kun je letterlijk en figuurlijk tegen een stootje?
Lees dan snel verder over uitzending als Baanbreker. Enthousiast geworden of nog vragen? Kom naar de 
informatieavond of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Als Baanbreker woon, werk en leef je een paar maanden in het Midden-Oosten. Je wordt ingezet in een bestaand project. Vaak is dit in de zorg, maar het kan ook gebeuren dat je gaat klussen of in het onderwijs terecht komt. Daarnaast ontvang je een boeiende introductie over het land en haar cultuur! Baanbrekers worden opgenomen in het netwerk van Near East Ministry vrijwilligers, die het contact met de lokale kerken onderhouden. Zo werk je mee aan het christelijk getuigenis en aan de verbindingsweg die beschreven staat in Jesaja 19:23-25, een toekomstvisioen van verzoening tussen Jood en Arabier. Een baanbrekende ervaring!

Hieronder voorbeelden van plekken waar je aan de slag kunt, met daaronder meer algemene info over uitzending via Near East Ministry.

anny kijk in vegte israëlJordanië
Wat? Vrijwilligerswerk in verschillende projecten gericht op vrouwen, kinderen, vluchtelingen en gehandicapten. Bijvoorbeeld: vluchtelingen uit Irak helpen door Engelse les te geven, door hulppakketten voor te bereiden en verstrekken, en bezoekjes aan families af te leggen. Er is ook plek voor iemand die wil helpen bij de administratie en/of het onderhouden van een website. Je kunt ook helpen bij een houtbewerkingsproject. Je moet hiervoor een technische achtergrond hebben met kennis van houtbewerking.
periode: in overleg (minimaal zes maanden)
voorbereiding (verplicht):  twee dagen
leeftijd: tussen de 21 en 70
niveau Engels: gevorderd (je moet je goed verstaanbaar kunnen maken in het Engels en inhoudelijke gesprekken kunnen voeren met de doelgroep en je teamleden)

Egypte
Wat? Vrijwilligerswerk in het onderwijs of de zorg. Kinderen van vluchtelingen worden in Egypte niet toegelaten tot het basisonderwijs. Een NGO is echter een basisschool gestart om deze kinderen onderwijs te geven. Hiervoor zoeken we verschillende mensen: iemand die ervaring heeft met fondsenwerving; een coördinator voor vrijwilligerswerk; leraren Engels en rekenen en mensen die niet per se leerkracht zijn, maar die met de kinderen willen lezen. Je kunt ook dienen in de gezondheidszorg. In Egypte is een groot gebrek aan geschoolde verpleegkundigen. Ben jij verpleegkundige en wil je iets betekenen in de Arabische wereld? Neem dan contact met ons op.
Periode: in overeg (minimaal zes maanden)
voorbereiding (verplicht):  twee dagen
leeftijd: tussen de 21 en 70
niveau Engels: gevorderd (je moet je goed verstaanbaar kunnen maken in het Engels en inhoudelijke gesprekken kunnen voeren met de doelgroep en je teamleden)

Israël
Wat? Vrijwilligerswerk in verschillende projecten gericht op kinderen, ouderen en gehandicapten.
periode: in overleg
voorbereiding (verplicht):  twee dagen
leeftijd: tussen de 18 en 70
niveau Engels: basis (je moet je verstaanbaar kunnen maken in het Engels en eenvoudige gesprekken kunnen voeren)

anneke als baanbreker in israelVoorbereid op weg
Om goed voorbereid te kunnen vertrekken worden voorbereidingsdagen of een weekend georganiseerd op ons NEM-centrum bij Voorthuizen. Dit is verplicht. Er is volop tijd andere potentiële Baanbrekers te leren kennen, je krijgt meer informatie over je verblijf, de reis, over taal en cultuur én er is volop gelegenheid om al je vragen die je nog hebt te stellen. Vaak is het ook mogelijk om de dag/weekend te volgen als je nog niet definitief aangemeld bent als Baanbreker, maar je nog nadenkt of je wel of niet zult gaan. Neem hierover gerust contact op met kantoor.

Belangrijk!
Na 12 maanden keer je als Baanbreker altijd terug. Bij langere uitzending is meer en andere voorbereiding nodig. Ook gaat de uitzending dan altijd vanuit de plaatselijke gemeente en met een thuisfrontcommissie.

Wat houdt baanbreker zijn in: 

 • uitzending voor periode van 2-12 maanden
 • 5-daagse werkweek
 • uitzending naar Israël, Egypte en Jordanië
 • begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending
 • wekelijkse Bijbelstudies
 • ter plaatse tips voor excursies om land en cultuur beter te leren kennen

Voorwaarden voor deelname:

 • Christen zijn. De liefde van Jezus zet ons in beweging!
 • Leeftijd van 18 – 70 jaar  (niet alle plekken zijn voor alle leeftijden en voor deelnemers tussen de 60-70 jaar is er een verplichte fitheidstest)
 • Goede fysieke en psychische gezondheid
 • Zelfstandig en flexibel kunnen functioneren
 • Bereid voorbereidingstraject te volgen (leesopdrachten en voorbereidingsdagen)
 • Goede referenties van leidinggevende in kerk, werk of opleiding
 • Instemming met de visie en de doelstellingen van de NEM
 • Redelijke beheersing van de Engelse taal (tenzij anders aangegeven)

Kosten:

 • kosten voor de begeleiding bij voorbereiding en tijdens uitzending
 • eigen kosten voor ticket, verzekering, levensonderhoud, huisvesting, excursies 

Contactformulier Uitzending