Cursusweek

U bent hier:/Cursusweek
Cursusweek2019-03-28T15:43:57+00:00

tros druiven
Kom eens naar een van onze cursusweken! Wat je kunt verwachten? We hebben twee verschillende locaties. De week in de Ardennen is een super leerzame, ongelofelijk gezellige week met veel sterren maaltijden en diepe geestelijke ervaringen. De cursus ‘Aan tafel met God’ bestaat uit drie onderdelen: het bestuderen van Gods Woord, samen koken en feestmaaltijden voorbereiden en samen vieren. De week in Italië, met als thema Van Rome naar Jeruzalem, focust zich op het uiteengaan van kerk en synagoge en hoe we de weg naar elkaar terugvinden.

Wat cursisten ons vertellen:
“Grandioos.  Als je soms overweegt een extra cursus (nog meer) te starten zijn wij (ik in ieder geval) er bij”

“Heel goed en grondig, het overtrof mijn verwachtingen.  Zeker ook de moeilijke teksten en de Galatenbrief, geweldig!”

“Zeer informatief, dichterbij de Joodse context van de Bijbel en ons geloof, begin meer zicht te krijgen op de ontsporing van de 1800 jaar kerkgeschiedenis.  Puzzelstukjes komen op de juiste plek.  Ook moeilijk om in onze tijd de weg terug te vinden en te gaan.”

Programma

De cursus maakt deel uit van het werk van Near East Ministry in Nederland en wordt gegeven door Carla Wittocx, daarbij ondersteund door haar man Michaël. Samen hebben zij zich vele jaren verdiept in de betekenis van de feesten en de joodse context van de Bijbel.

In het programma wordt vooral aandacht besteed aan de Bijbelse feesten zoals Sjabbat, Pesach, Grote Verzoendag en Loofhuttenfeest. Daarnaast komen andere onderwerpen aan bod, zoals:
• Gods verbonden in de Bijbel, wat ze ons te zeggen hebben
• Geestelijke gevolgen van antisemitisme
• De Thora en het Nieuwe Testament

Maar er is ook tijd voor ontspanning! Een wandeling, een uitstap en een film maken het geheel tot een weekje ‘Vakantie met God’. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx, carla_wittocx@hotmail.com, of per telefoon: +32-(0)15-209422.

Locaties

In België zitten we in een vakantiehuis in de Ardennen. Het huis ligt in een prachtige streek. Er is volop gelegenheid voor ontspanning! Een wandeling, een excursie naar Durbuy en een mooie film maken de week tot een ‘Vakantie met God’. Bekijk onderstaande folder voor meer informatie.

Ook de villa voor de Italiaanse cursusweek is omgeven door prachtige natuur. U bent hartelijk welkom in ‘Villa Fonti’ in Orciano di Pesaro. Het huis is van alle comfort voorzien en ligt in een rustige omgeving. Bekijk onderstaande folder of ga naar www.villafonti.it voor een indruk van de verblijfplaats.

Aanmelden en prijzen

Ardennen (België)
data: 3 tot 10 mei 2019.
kosten: Voor 2018 was de prijs € 205,- plus € 25,- lesmateriaalkosten. Het inschrijfgeld (wat onderdeel is van de totaalprijs van € 205,00) is € 50,00.

Vervolgweken Ardennen (België)
Voor wie al eens een cursusweek hebben gevolgd zijn er nu twee vervolgweken ‘Leren bij de bron’: 5 tot 12 juli 2019 en 12 tot 19 juli 2019.

Orciano di Pesaro (Italië)
datum: van 5 tot 13 april 2019. Titel: ‘Het evangelie, een Joods verhaal’

kosten: De prijs voor 2018 is € 535,- euro per persoon voor een tweepersoonskamer. Toeslag voor een éénpersoonskamer is 65,- euro . Prijzen zijn inclusief accommodatie, cursus en maaltijden. Voor het lesmateriaal betaalt u € 15,- euro. De vliegkosten en vervoer in Italië zijn exclusief.

Let wel: de cursus loopt snel vol, dus meld u snel aan! Er is een beperkt aantal 2-persoonskamers, dus vooral echtparen raden wij aan om zich zo spoedig mogelijk aan te melden. 

Verslag cursusweek Bijbelse feesten

Na afoop van de cursusweek in de Ardennen vragen wij de deelnemers altijd hoe zij het hebben gevonden. 

Hieronder enkele reacties:

Hoe hebt u het programma inhoudelijk ervaren? Voldeed het aan uw verwachtingen? 

‘Ja goed, vooral de dinsdag. Forse studie ‘s morgens – verder veel beweging en uitje. Voel me opgebouwd door de studie’s. Ook genoot ik van de afwisseling studie/eten, en kansen om te leren ook in praktische zin met elkaar om te gaan en eten te bereiden, voor elkaar. Groeiend in besef van collectief leven.

‘Heel goed en grondig, het overtrof mijn verwachtingen. Zeker ook de moeilijke teksten en de Galatenbrief, geweldig!’

‘Zeer informatief, dichterbij de Joodse context van de Bijbel en ons geloof, begin meer inzicht te krijgen op de ontsporing van de 1800 jr kerkgeschiedenis. Puzzelstukjes komen op de juiste plek.’ 

Wat vond u van de accomodatie, de organisatie en de maaltijden? 

‘Tevreden, goed ervaren, warm, tuin, prima wasgelegenheden, prachtige lokatie, direkt in vrije natuur. Voldoende vrijheid om tot rust te komen tussendoor.’

‘Prachtige ligging en uitvalsbasis voor wandelingen en verwerking.
Dagindeling evenwichtig, voor mij in balans studie/ inspanning/ontspanning.
Eten/drinken: perfect + overvloedig.’

‘Vond het geheel prima lopen! Rijkelijke maaaltijden. Complimenten voor de organisatie!’

Waardoor bent u het meest aangesproken?

‘De kennismaking met de feesten. Het belang van de Tora daagt me uit om ermee aan de slag te gaan in het gezin.’

‘Om onder zulken geïnteresseerden te mogen zijn – zo bijzonder in éénzelfde verlangen – zo divers en zo samen gevoegd. Echt een bergtop ervaring rijker.’

‘Over Gods Hart, hoe we er ons naar uit kunnen en mogen strekken wat het verlangen van Zijn Hart is.’

‘Het ‘Met God aan tafel’ thema. God die in relatie met ons wil zijn; zitten, wandelen, leven in/door Zijn aanwezigheid. Zijn hart hierin naar ons toe!’