‘Als ze geen Engels spreken, kunnen we met Google Translate communiceren’

U bent hier://‘Als ze geen Engels spreken, kunnen we met Google Translate communiceren’

‘Als ze geen Engels spreken, kunnen we met Google Translate communiceren’

Arabische kinderen die een hartoperatie ondergaan in Israël, worden begeleid bij Shevet Achim in Yafo, vlakbij Tel Aviv. Wij mogen hier drie maanden vrijwilligerswerk doen en zetten ons in met het bezoeken van de kinderen en hun moeders, maar ook met huishoudelijk werk en koken. Wij wonen in een commune met ruim vijftien personen uit verschillende landen.

George en Nelly zijn drie maanden actief als Baanbrekers via de NEM. Ze vertellen in dit blog over hun ervaringen.

De moeders en kinderen verblijven in een deel van het appartement waar we wonen en wij mogen er zijn ter ondersteuning van hen. Ze komen uit de omringende Arabische landen, spreken de taal niet, hebben hun gezin achter moeten laten én hun kindje moet een grote hartoperatie ondergaan. Tijdens de operatie zijn we bij de moeder in het ziekenhuis, soms vijf tot zeven uur lang. Als ze geen Engels spreken, kunnen we met behulp van Google Translate wat communiceren of gewoon er voor hen zijn, een arm om hen heen slaan en liefde en aandacht geven.

arabisch kindje dat wordt begeleid door centrum in IsraelDe meeste mensen zijn nooit buiten hun land geweest. We merken dat God ons bewogenheid geeft en regelmatig mogen we met hen bidden. Hij is betrokken bij hun leven. Doordat de moeders met hun kind enkele maanden bij Shevet Achim verblijven, bouw je een band met hen op. Het is dan ook een feestje wanneer ze eindelijk naar huis mogen teruggaan. Enkele dagen voor vertrek gaan ze met de leiding een dag naar Jeruzalem. Daar zien ze dat er naast Joodse mensen ook Arabieren wonen, waarvan sommigen ook christen zijn.

De avond voor vertrek eten we met elkaar, wordt er voor hen gezongen en krijgen ze cadeautjes. Een Nieuw Testament in hun eigen taal, een digitale versie van de Jezusfilm en de DVD met het verhaal van hun kindje. De moeders zijn het ziekenhuis en ons heel dankbaar. Het is ook bijzonder te merken met hoeveel liefde de artsen en zusters dit werk doen.

We dragen het werk van Shevet Achim, dat gebaseerd is op Psalm 133 en dat zich inzet voor kinderharten, een warm hart toe!

Andere blogs lezen van Baanbrekers? Dat kan hier.

By |2019-01-29T17:25:16+02:00juli 27th, 2018|Baanbrekers|0 Comments