‘In het begin vond ik het allemaal vrij heftig om te zien’

U bent hier://‘In het begin vond ik het allemaal vrij heftig om te zien’

‘In het begin vond ik het allemaal vrij heftig om te zien’

“Ik ben niet gewend om met deze doelgroep te werken, maar op de een of andere manier raakt het me wat ik allemaal hoor, waardoor ik een diepe bewogenheid heb gekregen voor deze mensen.”

Alice werkt nu een maand als baanbreker vrijwillig bij Love into Action (LiA) en heeft inmiddels haar draai gevonden. Foto:  Eén van de lokale stafmedewerkers in de tuin van Beit Yusef, het logeerhuis van Love into Action in de Palestijnse Gebieden

“In het begin vond ik het allemaal vrij heftig om te zien en om de verhalen achter deze mensen te horen. In Nederland werk ik ook met mensen met een beperking, maar niet zo zwaar als deze groep.”

Verwaarlozen

“Afgelopen week ben ik mee geweest om de kinderen en volwassenen op te halen bij de gezinnen. Wat mij vooral raakt is dat de ouders/familie hen niet bewust verwaarlozen, maar vaak gewoon niet weten hoe ze met deze problematiek om moeten gaan. Het zijn ontzettend lieve mensen maar het ontbreekt hen gewoon aan kennis en middelen om hen goed te verzorgen. LiA is dan ook begonnen om gezinnen te bezoeken en hen te leren om voor hun eigen kinderen te zorgen.”

“Tot nu toe vermaak ik mij prima en zoek ik allerlei klusjes op om te doen, ook omdat er niet altijd werk is voor iedereen om met de kinderen te zijn. Als ik eerlijk ben is het geen plek en doelgroep waarmee ik altijd zou willen/kunnen werken maar ik weet dat God mij op dit moment leert om deze mensen te dienen, wat ik dan ook met alle liefde doe. Een tekst die Hij mij telkens weer in gedachten brengt is: Matteüs 25: 40: …in zoverre gij dit aan één van deze mijn minste broeders hebt gedaan, hebt gij het Mij gedaan

Andere blogs lezen van Baanbrekers? Dat kan hier.

By |2018-05-09T20:33:36+02:00mei 9th, 2018|Baanbrekers|0 Comments